Strona: 35. Konkurs SEP WEiI - edycja 2020 / Koło Stowarzyszenia Elektryków Polskich przy PRz

35. Konkurs SEP WEiI - edycja 2020

Finał 35. Konkursu Stowarzyszenia Elektryków Polskich na najlepszą pracę dyplomową Wydziału Elektrotechniki i Informatyki Politechniki Rzeszowskiej odbył się w dniu 15 stycznia 2021 roku. Wyselekcjonowani na wcześniejszym etapie absolwenci studiów I i II stopnia przedstawili Komisji Konkursowej wyniki swoich projektów, w krótkiej 10 minutowej prezentacji. Spotkanie odbyło się w formie zdalnej przy wykorzystaniu platformy ZOOM.

Konkursowi przewodniczyła Kol. Barbara Kopeć, Prezes SEP ORz.

Nagrodzone prace

I miejsce

  • inż. Marcin Maślach: Projekt i wykonanie układu sterowania panelem fotowoltaicznym, opiekun dr inż. Danuta Pliś

II miejsce 

  • mgr inż. Adrian Zając: Wykorzystanie technologii skaningu laserowego przy projektowaniu oświetlenia iluminacyjnego obiektów architektonicznych, opiekun dr inż. Henryk Wachta

III miejsce 

  • inż. Rafał Żyła: Diagnozowanie procesu frezowania przy pomocy metod uczenia maszynowego, opiekun dr inż. Tomasz Żabiński

Wyróżnienia

  • mgr inż. Konrad Burdzel: Zwarcia w systemach elektroenergetycznych – wybrane zagadnienia, opiekun dr inż. Jadwiga Płoszyńska,

  • mgr inż. Krystian Hryców: Bezsensoryczny sterownik silnika BLDC z predyktorem czasu komutacji, opiekun dr inż. Krzysztof Mleczko

  • mgr inż. Michał Mielech: Badanie czynników wpływających na stopień odkształcenia prądu pobieranego przez wybrane układy zasilające stosowane w lampach LED, dr inż. Kazimierz Kuryło

Fundator nagród 

  • Stowarzyszenie Elektryków Polskich Oddział Rzeszów


Organizatorzy dziękują serdecznie sponsorom za wsparcie tej wspaniałej inicjatywy.

Organizatorzy dziękują wszystkim zaangażowanym w przygotowanie i przeprowadzenie Konkursu. 

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję