Strona: 37. Konkurs SEP WEiI - edycja 2022 / Koło Stowarzyszenia Elektryków Polskich przy PRz

37. Konkurs SEP WEiI - edycja 2022

Finał 37. Konkursu Stowarzyszenia Elektryków Polskich na najlepszą pracę dyplomową Wydziału Elektrotechniki i Informatyki Politechniki Rzeszowskiej odbył się w dniu 2 grudnia 2022 roku. Wyselekcjonowani na wcześniejszym etapie absolwenci studiów I i II stopnia przedstawili Komisji Konkursowej wyniki swoich projektów, w krótkiej 25 minutowej prezentacji.

Konkursowi przewodniczył Kol. Zbigniew Styczeń, Prezes SEP Odział w Rzeszowie.

Skład Jury Konkursu

  • Kol. Zbigniew Styczeń, Prezes SEP Odział w Rzeszowie
  • Kol. Urszula Turek, Sekretarz SEP Odział w Rzeszowie
  • Kol. Julian Jaworski, Członek Zarządu SEP Odział w Rzeszowie
  • Kol. Mariusz Węglarski, Sekretarz Koła SEP PRz

Nagrodzone prace

I miejsce

  • inż. Krzysztof Strzępek: Analiza ilościowa i jakościowa pól uprawnych na podstawie obrazów lotniczych z wykorzystaniem sztucznej inteligencji, opiekun dr inż. Bartosz Trybus

II miejsce 

  • mgr inż. Karol Karpiński: Synteza tekstronicznego identyfikatora RFID pasma UHF z koralikowym układem mikroelektronicznym, opiekun dr hab. inż. Piotr Jankowski-Mihułowicz, prof. PRz

III miejsce 

  • mgr inż. Anna Ziobro: Koncepcja zastępczego wektorowego analizatora sieci wykorzystywanego do wyznaczania parametrów anten w różnych systemach pomiarowych, opiekun dr hab. inż. Piotr Jankowski-Mihułowicz, prof. PRz

Wyróżnienie

  • mgr inż. Daniel Solecki: Aplikacja w LabVIEW do pomiarów charakterystyk prądowo-napięciowych metodą impulsową z wykorzystaniem źródła mierzącego Keithley 2636A, opiekun dr inż. Krzysztof Mleczko

Fundator nagród 

  • Firma GRINEA Sp. z o.o. (35-105 Rzeszów, ul. Przemysłowa 1) oraz Zarząd Rzeszowskiego Oddziału SEP


Organizatorzy serdecznie gratulują uczestnikom konkursu i dziękują sponsorom za wsparcie tego pięknego przedsięwzięcia.

Organizatorzy dziękują wszystkim zaangażowanym w przygotowanie i przeprowadzenie Konkursu. 

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję